Pages

Followers

Friday, February 15, 2013

PEMBANGKANG RANCANG GANGGU PROGRAM PM

Seperti apa yang mereka lakukan kepada program CNY Perdana Menteri di Penang beberapa hari lalu, pakatan pembangkang juga berhasrat akan mengganggu program sempena lawatan Najib ke Sri aman dan Beladin pada 21 Februari ini.

DAP Sri Aman,  di ketuai oleh Leon Donald  dikatakan sedang bertungkus lumus mengumpul semua ahli dan penyokong DAP dari kawasan sekitar untuk mengambil bahagian dalam "kempen No to PM". 

Mereka dikatakan akan turut serta dalam perhimpunan yang dihadiri PM dengan baju t seragam dan membawa sepanduk "No to PM" dan "No to BN". Mereka juga akan menjerit "boo" beramai-ramai untuk mengganggu ucapan PM.

Perkara serupa juga akan dilakukan di perhimpunan rakyat bersama Perdana Menteri di Beladin pada sebelah petangnya. Kempen mengganggu program BN di Beladin ini  akan dilakukan oleh PKR tempatan dengan kerjasama PAS.

Ini lah perangai dan sikap "orang utan dan babi hutan" yang kononnya menjunjung demokrasi dan keadilan. Belum pun menang pilihan raya sudah menunjukkan penyalahgunaan kuasa. Seolah-olah mereka boleh melakukan apa saja yang mereka mahu tanpa memikirkan akibatnya terhadap keselamatan, keamanan dan keharmonian rakyat.

Lupakah mereka, DAP telah  mengadakan ceramah umum di Sri Aman beberapa hari lalu?  Kerabat si tong tai yik bebas berucap, memfitnah, mencerca BN dari senja hingga tengah malam . Tak ada seorang pun ahli atau penyokong  BN di Sri Aman yang ada terdetik dihati mereka nak mengganggu. Bukan saja  kerana mereka percaya dan berpegang kepada amalan demokrasi yang sebenar tapi mereka takut hilang selera makan setelah melihat wajah-wajah penceramah yang memualkan.

Bagaimana pun, pembangkang tidak harus lupa the Newton's Law Of Motion:
To every action there is an equal and opposite reaction.

Pssst!!! Tak kan tak ada peruntukan Undang-undang yang boleh digunapakai ke atas tindakan provokasi seperti ini yang jelas boleh mencetuskan pergaduhan...

3 comments:

  1. Apa reaksi pembangkang jika disetiap program Anwar, Kit Sial dan Pork Nik, sekumpulan ratusan penyokong BN melakukan benda yang sama?

    ReplyDelete
  2. Bro, apa kata disetiap program bang Non kita bawa ratusan pondan yang kemudiannya asyik menjerit "we lov u bang non", "we lov your anu, bang non", "Can I f*** u today","Eat my karipap, bang non".

    ReplyDelete
  3. Im feed up with this opposition atttitude,no respect at all.somebody please take action before those annoying people disturbing our pm.please!!!

    ReplyDelete