Pages

Followers

Saturday, February 23, 2013

KANTOI! PEMBANGKANG MAIN JANDA DI BTG LUPAR

Di mulut dan otak pembangkang di Btg Lupar dah tak ada lain. Pagi petang siang malam... Di facebook, di blog (termasuk blog ini; lihat komen mereka dalam beberapa posting sebelum ini), di kedai kopi, dan pasti di mana jua mereka berada, tak lekang daripada menyebut dan memikirkan "mak janda". Perkataan  mak janda dah macam "bismillah" dan "assalamualaikum" bagi mereka. 

Sebenarnya dalam hasrat menyerang calon BN, Rohani Karim mereka lupa bahawa sebenarnya mereka 'menelanjangkan diri' di khalayak ramai. Mereka menunjukkan kepada pengundi khususnya di Batang Lupar, ini lah perangai dan mentaliti mereka yang sebenar. Mempunyai stigma terhadap wanita yang bergelar janda atau balu atau ibu tunggal. Satu perkataan yang harus dijadikan modal politik dan diperlekehkan seolah-olah janda itu sesuatu yang hina, jijik dan tidak harus diberi tempat dalam masyarakat.

Inilah qualiti pembangkang di Btg Lupar. Rakus. Serakus nafsu ketua agungnya. Benarlah kata pepatah "Birds of the same feather flock together". Orang sebeginikah yang hendak kita angkat menjadi pemimpin rakyat apatah lagi untuk menjadi khalifah dan imam. Makhluk yang rendah akhlak.

Berdasarkan kebejatan akhlak pembangkang, pasti para pengundi Btg Lupar khususnya wanita yang mementingkan pemimpin berkualiti sudah tahu siapa yang akan mereka pilih dalam PRU13.
65 comments:

 1. Fulamak ...kelaslah blog ini dan cerita sensasi MJ dan gambar MJ begitu menggiurkan kecuali Gambar MJ Batang Lupar yang Menjelir Lidah.Apalah nak jelir lidah pula...agaknya Minta Jilat atau lama dah tak kena jilat.Tapi Heran bin Pelik lah...semua orang amat meminati janda termasuk Najib,Taib,Mawan dan lain lain dalam BN.Semua mengahwini Janda janda CUN Malicun dan Undilah MJ CALUN BN UNTUK SARATOK DAN BATANG LANJAR.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
  2. bahasa menunjukkan bangsa, jenis, kelompok dan iman seseorang.

   Orang Buyo.

   Delete
 2. Di Batang Lupar sebenarnya bukan soal mak janda tetapi soal MP sememangnya sik popular sebab mulutnya celupar serta mungkir janji.Tak kan semua orang tak betul..yb adun ;d o;sao ,KETUA MASYARAKAT;KETUA RANTING PBB,PEMUDA PBB...dan lain lain.Cerita di Santubong dulu pun sama macam di Batang Lupar sekarang.Sh Mordiah ,Dr Rauf ,Pawadi ,Wan Hamzah dll ...Semua Tak Baik,sik bagus atau jaik.Pokoknya...Semua orang dah muak atau sudah Lejuk dgn Rohani sebab dia sendiri yang memusuhi orang lain.Masalah utama terkini ialah orang Pbb amat geram dgn Rohani kerana bukan dia Mak Janda tetapi dia bulak dan tidak menunaikan 10 Akujanji yg dia buat di hadapan Ketua Menteri dan semua orang PBB pada tahun 2008.MJ bukan isu tetapi Isu sebenar ialah Datuk MP yang suka bermusuh dengan Adun adun ;Orang orang PBB dan ahli ahlinya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul kato Bro..Nang Mak Janda MP yg bermasalah termasuk kuncu kuncu nya yang di angkut dari Santubong dolok..Saknyo nya kalah di Btg Lupar ;baruk nya sedar.

   Delete
  2. Kito PBB akan ngundi PKR mun calun BN sik di TUKAR....
   NAK NGAJAR PEMIMPIN BN YANG SIK NDENGAR DENYUTAN NADI AKAR UMBI.undilah PKR MUN CALUN BN MASIH MAK JANDA.

   Delete
  3. Sampei hati juak kitak orang PBB sik maok ngundi Mak Janda ya....Rohani akan jadi Menteri Penuh mun nya menang kali tuk. FIKIRLAH SEMASAK MASAK NYA POK...MJ PERLU BERUBAH ,CARI JAK LAKI PAKEI NULONG DI BATANG LAPAR YA..

   Delete
  4. Aku sekeluargo endak kiro. Jando ko, daro ko, dudo ko. Sal nyo bagus. Aku tetap undi BN.

   Delete
 3. Jelas dan teranglah bahawa bukan masalah MJ or Mak Jando TETAPI MASALAH MP BATANG LUPAR YG BERMASALAH DAN PKR TIDAK MEMPUNYAI "MALA FIDE -BERNIAT JAHAT" TERHADAP MAK JANDA DI MANA SAJA MEREKA BERADA.PKR MENYANGKAL SEKERAS KERASNYA KENYATAAN BAHAWA PKR "MEMUSUHI JANDA"....PKR LOVE ALL MAK JANDA -PKR SAYANGKAN MJ...

  ReplyDelete
 4. PKR telah membuat DASAR MESRA JANDA DI SELANGOR SERTA TELAH MENYUMBANGKAN WANG UNTUK MEMBANTU MERINGANKAN BEBAN MJ YANG PRO PAKATAN.KAMI JUGA akan membantu IBU TUNGGAL DI SARAWAK DAN APA YG DI GEMBAR GEMBURKAN OLIH MEDIA MASSA ADALAH DAKYAH ANTI PAKATAN OLIH BINI NAJIB ATAU BARANG NAIK..BN...UNDILAH CALUN PKR

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dasar mesra? Yang janji-janji bagi elaun tu mengapa sampai di saman di mahkamah?

   PEMBOHONG TETAP PEMBOHONG

   Delete
  2. Ibu tunggal tuk semua tali barut BN dah suroh sidak minta dgn Sharizat...Duit Lembu beratus juta.TUK HAL SARAWAK...IBOH NGAIT DAK MALAYE POK..Mun PR menang kali tuk...pasti semua dapat kerana PKR sik ado Rasuah...Ini kalilah ...tukarlah...ubahlah..

   Delete
  3. BIASALAH PEMBANGKANG. SAPA AJAK YG MENENTANG PEMBANGKANG ADALAH TALI BARUT BN. WALAU PUN SEBENARNYA RAKYAT SELANGOR DAH FADE UP DI TIPU KERAJAAN PAKATAN YG PENIPU DAN PEMBOHONG. DAH JANJI TAK NGAKU.

   Delete
 5. Demokrasi Berparlimen memberi ruang kepada suara rakyat untuk memilih wakil mereka samada dari BN maupun PR.Tapi jelas Mood Atau Citarasa RAKYAT DAH BERUBAH...JAUH BERUBAH KEPADA MENYOKONG PEMBANGKANG YANG LEBIH MESRA RAKYAT.RAKYAT BATANG LUPAR DAN SARATOK AKAN ...INSYALLAH AKAN MEMBERI KEMENANGAN KEPADA CALUN KAMI ABG ZUL DAN ALI BIJU DI PRU KE 13 NANTI.KEDUA KAWASAN INI AKAN PASTI MILIK PAKATAN KERANA RAKYAT SERTA KAWASAN MAHUKAN PERUBAHAN.UNDILAH PAKATAN RAKYAT UNTUK RAKYAT.

  ReplyDelete
 6. Mun di analisa secara kritikal...BENAR KATO DAK PAKATAN YOW..SILAP SILAP ARI;LINGKUPLAH BN DI BATANG LUPAR DAN SARATOK..UNTUK MENANG...NAJIB MADAH FAKTOR CALUN PENENTU KEPADA SOKONGAN RAKYAT PRU KALI INI.JADI PERLULAH CALUN CALUN DI KEDUA DUA KAWASAN TERSEBUT DI ROMBAK MENGIKUT SELERA SERTA KEHENDAK RAKYAT.JOM KITO TUKAR CALUN BARU SAJALAH DAN KITO UNDI CALUN BATANG UNTUK KEDUA DUA BATANGLUPAR DAN BATANG SARATOK
  JADI NOO NOO NO -TO MAK JANDO FOR BATANG LUPAR & SARATOK.MAK JANDA SIK LAKU LAGI BAH UNTUK KAWASAN TUK COS CALUN BATANG UNTUK BATANG FOR RAKYAT.UNDI BN FOR BATANG LUPAR & SARATOK.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Barangkali Wakil Rakyat dah mulai bongkak ;ego dan sengaja mahu tunjuk dia terror.Dalam politik tidak ada yang kekal ;lihat Khir tuyuk ...Kalah BN di Selangor .Rohani jgn mikir nya sik kalah di Batang Lupar ...Lupa atau sengaja Lupa nya akan Peristiwa Lampu Padam PRU 1999 di Santubong...Peti undi di masuk utk memenangi nya...Kali tuk sik ada lagi Lampu Padam..yg pasti padam ialah Rakyat memangkah Pembangkang untuk menghukum Calun BN yang Angkuh serta lupa 10 akujanjinya..

   Delete
  2. WHAT EVAR. WHO EVAR. asalkan BN. Demi negara dan agama.

   Delete
  3. Dalam politik tidak ada yang kekal..No one is IMMORTAL KECUALI PENCIPTA MAHA AGUNG MAHA ESA.
   .YA MALIKUL MULK

   Delete
 7. PEMBANGKANG TIDAK PERNAH MENZALIMI JANDA MAUPUN DUDA.JANDA BUKAN ISU UTK PAKATAN RAKYAT DAN YANG PENTING IALAH KAMI AKAN SENTIASA MEMBANTU IBU TINGGAL ATAU TUNGGAL DI SARATOK DAN BATANG LUPAR .KAMI JUGA MENDAHULUKAN RAKYAT DAN UNDILAH ABG ZUL DAN ALI BIJU UNTUK RAKYAT BTG LUPAR / SARATOK.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samada BN mau pun pembangkang,matang lah dalam politik. tak salah berkempen tapi berkempen lah secara berhikmah. ceritakan kebaikan, rancangan dan wawasan parti kita untuk kawasan. Jangan buat serangan peribadi. Allah mengharamkan kita mengaibkan orang lain apatah lagi di khalayak ramai.

   Delete
 8. Kami tidak berniat jahat kepada JANDA di Batang Lupar hanya yang jahat ialah BN...proper Janda/propaganda mereka untuk memburukkan Pakatan Rakyat.Undilah Pakatan Rakyat untuk Batang Lupar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapi segala komen dari pembangkang di sini membuktikan segalanya.

   Delete
  2. Komen ada asas berfakta dan bukan komen LOMBU CUCUK HIDUNG.MANUSIA ERA TUK UDAH CELIK MATO TELINGO.Kedatangan PM KE BELADIN DAN SRI AMAN TIDAK MERUBAH PEMIKIRAN RAKYAT...MEREKA DATANG NAK AMBIK BRIM BUKAN NAK TUNJUK SOKONG KEPADA PM.ORANG Batang Lupar udah pintar macam orang Kelantan...lebih lebih lagi sidak Beladin @ Foochow Melayu Sarawak...termasuk sidak Pusa;Semarang ,Sepinang dan Meludam.Semua dah berpakat nyokong Abg Zul--Balo Kito Pok..Darah tebal dari Air...Bersatu kito Anak Saribas..mun sik ,kito TINGGAI BAS.

   Delete
 9. Sokonglah wakil Rakyat yang Mesra Rakyat .Berjiwa Rakyat,Berjiwa Parti dan sentiasa membawa perubahan kepada kawasannya.Memang Batang Lupar memerlukan seorang Wakil Rakyat Yang Berjiwa Rakyat dan Berjiwa PBB tulin.Perlu Tukar Wakil Rakyat Batang Lupar demi Rakyat yang sayang BN.Undilah BN.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
  2. Makoooi! molek nya bahasa orang pembangkang. Banyak2 beristifagh. Kita ada ibu, ada kakak, ada adik dan anak perempuan. ingat tu.

   Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
  4. kah kah kah...ngaku politik global. Tok bukan agik mentaliti taraf third world tapi jahiliah. buang masa ajak berhujah dgn orang jahil mcm tok. Apa2 pun MAJORITY FOR BN.

   Delete
 10. NAMPAKNYA BUKAN ISU MAK JANDA DI BATANG LUPAR ,IANYA LEBIH KEPADA MASALAH WAKIL RAKYAT YANG LUPA DIRI SERTA MUNGKIR JANJI KEPADA RAKYAT DAN PARTI PBB.WUJUDNYA TSUNAMI ATAU LEBIH TEPAT LAGI "BENAK BESAR "DI PARLIMEN BATANG LUPAR IALAH DTK HJH ROHANI KARIM YANG BERMASALAH DENGAN RAKYAT YG SUDAH MUAK/MELUAT /MUAL DENGAN WAKIL RAKYAT.TUKAR JAK CALUN ;HABIS CERITA....JANDA TETAP LAKU MUN NYA BAGUS DAN CUN BODY NYA.PBB LOVES JANDO TOO ....UNDILAH BN.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Benar kato nyo yow...Orang PBB dah sik maok agik dgn Rohani...Wakil Rakyat yang dah banyak menebang orang PBB dan sentiasa menolong orang orang Bekas Pembangkang di Santubong dan Batang Lupar.

   Delete
  2. Majoriti kmk urang PBB masih nyukong Rohani dan BN. Sik kiro jando ko sapo ko, asal BN.

   Delete
  3. Tuklah Pengundi Belukuk dan sik nenggar Bedok...PENGUNDI BIJAK AKAN BERUBAH DAN SIK MAOK LAGI DI CUCUK HIDUNG. 5 tahun Btg Lupar akan Merinsak dan MP sik ado molah apo apo untuk Rakyat ;PBB dan Kawasan..Ubahlah wahai Ngok Bt Tuyuk ak Paloi.huh hah

   Delete
  4. Pok, jgn merik malu pembangkang dgn kebodohan mcm tok. Dalam demokrasi sapa2 pun bebas memilih apa yg disukanya. Kata orang satu jari nunjuk org, 3 jari nunjuk dirik kita pun. Bagus2 aku atas pagar, dah jadi beralih ke BN. sik sanggup aku join kumpulan mcm ktk orang.

   Delete
 11. Jangan kaitkan calun PKR di Saratok dan Batang Lupar dengan Anwar Ibrahim.Kalau kita kaitkan ini melanggar etika peribadi kerana palak sama hitam tapi hati lain lain.Ali Biju dan Abg Zul orang baikbaik serta berakhlak tinggi serta mesra rakyat.Undilah Calun Pakatan Rakyat untuk Btg Lupar dan Saratok.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anwar Ibrahim yang nak kita angkat sebagai PM ni tak baik dan berakhlak tinggi ke? Yang nak jadi PM nanti abg Zul ke? Undi untuk mana-mana calon pembangkang adalah undi untuk Anwar yg kini dah terang2 ditolak Majlis Syura.

   Delete
  2. Bro..Banyak yang berkaliber dalam PR...tidak semestinya Anwar.Janganlah fikir Anwar sahaja...Abg Zul pun bolih jadi Menteri Pusat...Zul pun graduate juak dan kami anak Saribas bangga dgn Abg Zul..Sokong PKR untuk Rakyat...Abg zul tauk penusah Rakyat..

   Delete
  3. Apo cerito tok. mun abg zul sik boleh dikaitkan dgn Anwar? Nak kaitakan abg zul dgn sapa? dgn karpal singh? dgn kit siang?

   Delete
  4. Masing masing perjuangan PKR mengikut kehendak Negeri masing cos there is a political empowerment in Pakatan Harapan Rakyat.Pakatan is on the way to political liberalism.What is being practised in BN now in Sabah/Sarawak will be much better under Pakatan Harapan Rakyat.We must remember that Taib is not Najib ,so is Abg Zul.Abg Zul is not Karpal or Kit Siang...Sarawakian in Pakatan are fighting for better AUTONOMY INCLUDING BETTER SHARE OF OUR STATE RESOURCES SUCH AS FREE EDUCATION TILL UNIVERSITY AND 20% Royalty for our Oil&Gas.

   Delete
 12. PENDEKATA "YANG KANTOI HANYALAH WAKIL RAKYAT YANG LUPA DIRI SERTA TIDAK MEMENTINGKAN ORANG PBB atau ORANG BN".JANDA BUKAN ISU TETAPI ISU DATUK ROHANI SENDIRI YANG BERMASAALAH...TUKARLAH CALUN DI SARATOK ,BARAM DAN BATANG LUPAR...MENANGLAH BARISAN NASIONAL

  ReplyDelete
 13. Mun PM Najib madah CALUN IALAH FAKTOR UTAMA UNTUK MENJAMIN KEMENANGAN BN...JADI TUKAR JAK CALUN BATANG LUPAR DENGAN ABG JO,DATUK BOL,AWG MAGRIB,AWG TENGAH ATAU MANA BATANG BATANG...ASAL JGN LUBANG JAK ....LUBANG SIK DI TUTUP KECUALI DENGAN BATANG .....UNDI BN.

  ReplyDelete
 14. Amat setuju kami bala Iban ulu ili bak Btg Lupar tuk....Dua iko indu ngasoh kami tusah laban dua dua sigi dungau ;enda ulih ngintu Rakyat.Enti enda tukar...Kami bala Iban ngundi PKR kali tuk...BRIM-BUAI ROHANI IBAN MANSANG !UNDI MEH PKR..ABANG ZUL...calun Pakatan Rakyat.Calun ari Rakyat untuk Rakyat...UBAH...TUKAR PERINTAH HUHHAH..SAY NO TO BN...

  ReplyDelete
 15. SETUJU KAMI POK...IBAN ULU ILI BAK BETINGMARO SIGI ENDA NGUNDI MJ KALI TUK....BEPILIH DUN SUBA ...KAMI UDAH RARI MAGANG....DIATU CALUN PKR BADAS AGI....ABG ZUL TUK MANAH ...SIGI ORANG KITAI ARI Batang Saribas...Undi Meh PKR .

  ReplyDelete
 16. KAMEK DI BUYO PUN SAMO MACAM SIDAK IBAN...DAH LEJUK KAMEK DGN MAK JANDA.SIK DAPAT NJAGO KITO NYA YO....NGAK DI JAGO NYO DAK MBENGKANG JAK YO..SAMO SAMO KITO NGUNDI PKR KALI TUK ...INI KALILAH POK...SAK BN KALAH BARUK BN@ BINI NAJIB TAUK...UNDILAH PKR...UNTUK KITO SAMO SAMO MENUJU KE PUTRA JAYA

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kamek di Buyo pun sama macam Iban tempat lain, masih sokong BN. Samo-samo kito ngundi BN..ini kalilah pok...sak PKR terus terkubur. Aman negara.

   Delete
  2. Iboh nak ngakuk iban yo....Laut nuan tuk.Nemu nuan nya Laut Paloi;sebaka sekteri Rohani nya ngasuh Sapit Tuai Raban Nembiak PBB-Asli Yahya narit balit repot iya.Sebenarnya Datuk Rohani sendiri yang menunggu Asli Yahya dan MINTA kesian narit balit report.MALAM YG SAMA ASLI MOLAH REPOT BAHAWA DIA DI PAKSO DAN KENAPA SENYAP SAMPEI KINEK TUK.SAMA SAMA KITA NANGGAR..BN atau PR yang menang d Btg Lupar..

   Delete
  3. Nuan tok nang belik. Sik ado aku madah aku iban. aku madah "aku di buyo sama macam Iban"...sik faham bahasa yg senang mcm ya. Suroh belajar malas. Kak ya nganok kerajaan atas kebodohan dirik pun. BN BN BN BN BN BN BN x 1juta kali. FAHAM?

   Delete
  4. Mun sensitif dan emosional macam tuk sahlah "Geng SEMANGKOK SAMO ROHANI".KAMI RABAN BANGSA IBAN ;ENDA BAKA LAUT.....MAIOH PENGGAWA ENDA ULIH DI BERI ENGGAU SIDA INDU.NADAI MANSANG KITAI IBAN ENTI ROHANI NGARI KA KITAI 5 TAUN AGI...
   BRIM @BUAI ROHANI IBAN MANSANG .AMAT KO AKU....PEDAK KITAI PROJEK BAN BAK BAJONG /SEBANGAN/TEBELU.....KARAM MENOA KITAI LABAN PROJEK 22 JUTA D GAGA BALA KOMPENI MP;AI MASIN NGEMBIH SEMUA UTAI DI TANAM KITAI LAMA TUK.PROJEK MAIK PENUSAH ENGGAU MERINSAK ENGGAU BANSA IBAN...NADAI GANTI 5 SEN UTAI KITAI....ANANG NGUNDI ROHANI@AUR -ANANG UNDI ROHANI.YB NUSAH RAKYAT.LAUT BELI EMPU KOMEN BAK BUYO NYA...NEMU AKU ...PENYOKONG PALOI ROHANI....ANANG ENDA RINGAT KITAI ENGGAU YB ...ENTI IYA MAIK PENUSAH ENGGAU KITAI..

   Delete
 17. Saya berharap blog ini dapat diupdate 3 atau 2 artikel setiap hari,kerana blog ini dilihat ada pontensi untuk maju.

  ReplyDelete
 18. Langkah serta saranan yang baik...Syabas pemilik Blog dan saya amat setuju.NAMPAKNYA BLOG INI PALING LIBERAL DAN SEMUA ARTIKEL ARTICULATING.BAGUSLAH ADA BLOG INI KERANA SEMUA MEDIA TEMPATAN TIDAK MEMAPARKAN CERITA SEBENAR...DI SEKAT TERUTAMA KES MAK JANDA YG SEMEMANGNYA TIDAK DI SENANGI OLIH PBB DAN PENDUDUK BTG LUPAR.BATANG LUPAR PASTI MILIK BATANG PAKATAN RAKYAT...PERCAYALAH !SARAWAK UBAH BN..Baru BIAN JADI SENATOR DAN BAKAL JADI MENTERI PUSAT BERSAMA ABG ZUL..INI KALILAH ..
  PASTI PAKATAN MEMERINTAH .

  ReplyDelete
 19. SALAM SEMUA PENGUNJUNG. ATAS PRINSIP KEBEBASAN BERSUARA SAYA MENGAMBIL PENDEKATAN UNTUK TIDAK MENAPIS SEGALA KOMEN YANG DIBUAT SELAMA INI DAN TIDAK JUGA INGIN MEMBUAT KOMEN BALAS.BIARLAH IA MENJADI WADAH UNTUK BERDISKUSI. NAMUN, MEMANDANGKAN BANYAK KOMEN YANG BUKAN SAJA LARI DARI TAJUK PERBINCANGAN MALAH MENGGUNAKAN BAHASA YANG BERTENTANGAN DENGAN BUDAYA KITA ORANG TIMUR DAN BUDAYA INTELEK, MAKA KEMUNGKINAN SAYA AKAN MENGAMBIL LANGKAH 'PENAPISAN' SELEPAS INI, JIKA KEADAAN INI BERTERUSAN. MOHON KERJASAMA SEMUA. TERIMA KASIH.

  ReplyDelete
 20. Dalam kemelut yg berlaku di batang lupar. Tahun 2008 berlaku selisih faham antara jawatankuasa pbb dari 3 cawangan dun dlm parlimen batang lupar. Apa yg berlaku ketika itu memang ahli ahli jawatankuasa pbb 3 dun menolak calon ketika itu. Oleh kerana taat setia kepada pemimpin dan sayangkan parti keputusan pucuk pimpinan mengekalkan calon ketika itu terpaksa diterima dgn hati yg luka. Apa boleh buat. Terpaksalah berkempen bertungkus lumus dgn jentera pbb cawangan yg sedia ada dan kemenangan utk bn dicapai. Namun YANG SEDIHNYA parti pbb cawangan tidak dihargai. Malah lebih menyedihkan jk cawangan hanya mampu melihat org org mp terang terang kempen utk pembangkang ketika state election. Ahli ahli ranting tidak sebulu kerna ditubuh ranting baru tidak mengikut perlembagaan parti. Berlaku masalah dalaman dlm ranting yg pastinya akan diterjemahkan dgn protes tak kira parlimen atau state election. Yg saya dapat simpulkan parti pembangkang mmg mahukan penyandang dikekalkan. Kerana adanya kelemahan hubungan tidak baik mp dgn cawangan. Percayalah kalau masalah ini tidak diselesaikan ia akan memberi peluang kpd pembangkang merebut kerusi batang lupar. Kesimpulannya masalah di batang lupar adalah calon dan bukannya masalah lain. Ini adalah pemerhatian saya sahaja kalau tidak setuju tidak perlulah ikut.

  ReplyDelete
 21. Pembetulan : Selisih faham antara mp dgn 3 dun di btg lupar.

  ReplyDelete
 22. Anon 9.14, your comment was the best so far. Saya hormat pandangan anda. TQ.

  -Admin-

  ReplyDelete
 23. Satu pandangan yang rasional dan pada hemat saya...Masalah Utama ialah ketiga tiga Cwg PBB terus di sisihkan olih MP.Dia fikir dia lebih berkuasa dan sekaligus mengatur strategi PNB@politik Nebang Bos Pbb di Lingga ,Btg Maro dan Sebuyau.Dtk Bol mangsa utama dan Simoi serta Julai terselamat kerana faktor "Tangan Ghaib";walaupun Lampu Ajaib MP telahpun meletup dgn sendiri sehingga jadi Abu 2 sudu.BERDASARKAN HUKUM KARMA ;PELANDUK LUPA JERAT TETAPI JERAT SIK LUPAK DGN PELANDUK.KITA JANGAN TANYA APA YANG SI MANGSA AKAN BUAT,TETAPI TANYALAH APA YANG MP AKAN BUAT...JUSTERU JENTERA BN AKAN BERCELARU SEKALI LAGI MACAM PRN YG LALU DAN BUKAN ITU SAHAJA...PBB AKAN BERKECAI DAN DI TAKDIR BN KALAH DI BTG LUPAR....SEMUA ORANG CARI KAMBING GOMBOK !!TETAPI SEMUA MASALAH BERPUNCA DARI MP SENDIRI YANG CUBA JADI HEROIN CERITA TAMIL..PENDEKATA MP TIDAK SERIK SERIK MELAKUKAN KESILAPAN DARI SANTUBONG SEHINGGALAH KE BATANG LUPAR.wallahualam yang PASTI BENAK BESAR AKAN BERLAKU D P201dan PAKATAN HARAPAN RAKYAT BATANG LUPAR.

  ReplyDelete
 24. To sum up..Rohani has managed to attract so much PUBLIC OPPROBRIUM WITHIN SUCH A SHORT PERIOD OF TIME.CONTROVERSIAL CANDIDATES LIKE HER WILL NOT ENSURE BN VICTORY IN BTG LUPAR AND WITHOUT POLITICAL MOBILIZATION OF PBB MACHINERY -BTG LUPAR IS A SUICIDE SEAT FOR ROHANI.THUS...BN NEEDS A NEW CANDIDATE TO WIN IN BTG LUPAR COS EVERY SINGLE VOTE OR SINGLE SEAT IS CRITICAL.PKR HAS PLANTED THE SEEDS OF DISCORD AGAINST BN IN BTG LUPAR AND IT WILL DEFINITELY BEAR FRUITS INTIME FOR ELECTION.ROHANI IS A BAGGAGE FOR BN AND SHE HAS EXPIRED HERSELF BECOS OF HER OWN DOING.SHE HAS FORGOTTEN THAT SHE IS THE SERVANTS OF THE PEOPLE NOT THEIR MASTERS.I MAY NOT BE RIGHT BUT THE WIDESPREAD UNHAPPINESS AS SEEN FROM THE POSITIVE AS WELL AS THE NEGATIVE COMMENTS IN THIS BLOG .TIME FOR ME TO EXIT AND AT LEAST I HAVE VOICE IN THIS WONDERFUL BLOG.SALAM CHEERS.

  ReplyDelete
 25. Kebebasan berbicara secara intelek itu yang terbaik dan Apa apa yang di paparkan dalam blog ini adalah terbaik.Cubalah kita sama sama ambil iktibar daripada pandangan yang di utarakan sebagai satu Nasihat atau KEBEBASAN NASIHAT YANG MANA BOLIH MENJALINKAN HUBUNGAN YANG ERAT ANTARA RAKYAT DAN WAKIL RAKYAT. CUBALAH AMBIL 10 AKUJANJI PBB BATANG LUPAR SEBAGAI SESUATU YANG POSITIF ...INSYALLAH SELAMATLAH YB HJH ROHANI KERANA AKUJANJI TERSEBUT ADALAH NASIHAT DARI AKAR UMBI PBB..TETAPI KEBEBASAN NASIHAT INI DI ABAIKAN SERTA "SIK DI AMBIK POT "...dan terimalah Akibatnya..Wallahualam...AbuBakar as Siddiq madah dgn sahabat "SEKIRANYA AKU BETUL TOLONGLAH AKU;DAN SEKIRANYA AKU TERPESONG.,MAKA PERBETULKANLAH AKU "Hadis Sahih macam 10 akujanji juak....Sahih olih dak PBB...

  ReplyDelete
 26. Betul ke? Saya dpt maklum sekarang ini penyandang btg lupar buat hal lagi dgn timb ketua cawangan sebuyau. Dgr ceritalah beliau jual nama timbalan ketua itu dlm akhbar tp bila timbalan itu nafi balik beliau naik angin dan heret timbalan itu buat report polis terhadap akhbar. Betul ke?

  Betul ke cerita timbalan itu tarikh balik laporan polis.
  Betul ke beliau dipaksa buat laporan polis. Betul ke?
  Dan kononnya juga ketika on the way ke balai di samarahan " org mp kata bhw mp dah buat laporan di betong". Betul ke?

  Betul ke laporan Pertama sudah uploaded dlm internet?
  Laporan yg ditarik balik tidak diupload ke?
  Laporan mp yg dibuat di betong tak upload ke?

  Betul ke setia usaha sulit mp selar timbalan itu dlm akhbar? Tak takut ke buat hal dgn org cawangan / org parti pbb boleh memakan undi? INILAH KALI PERTAMA SAYA DENGAR SETIAUSAHA SULIT BUAT KENYATAAN SELAR PEMIMPIN PARTI. TAK TAKUT HILANG UNDI KE?

  Ingatlah wahai manusia jgnlah kamu menganiaya org yg lemah. Doa org yg teraniaya itu dimakbulkan Allah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kenapa MP Btg Lupar tak Jawab?Tak kan tak berani jawab..Gunakan Dato Alladin Kassim untuk menjawab kerana dia pakar dalam bidang perisikan.Masa inilah kita Kantoi balik Pembangkang .Kenapa kita menyepi atau terus senyap seribu bahasa...Nampaknya Pakatan Rakyat dah luahkan Ramalan awal mereka termasuk Perang Propajanda mereka dalam Harakah Fikrah "SARAWAK UBAH BN".Amat sensasi Pok.

   Delete
 27. Apoo.....Nyadi amat Karoh Btg Lupar kali tuk...APA DAH JADI ? SUSAHLAH KALI INI DAN SUSAHLAH ....APO NAK DI KATO ?BERKARAOKE JAK KITO SAMPEI PAGI.KOLA DENGAR LAGI PARAH SAMPAI SEMUA AKHBAR DI ARAH TARIK BREK SEMUA CERITA FASAL BATANG LUPAR ?ADA ORANG MEDIA JADI MANGSA ? ADALAH LEBIH BAIK CERITA DI PUBLISH OLIH AKHBAR PRO- BN NANTI KALAU ORANG PEMBANGKANG....SEMUA DALAM KAIN DAN DALAM PANTIES PUN KELUAR...LAGI PARAH ! KEBEBASAN AKHBAR ITU YG TERBAIK ...NASIHAT BAH ATAU LANGKAH UTK KITA BETULKAN DIRI.MUN SILAP ...MINTA MAAF...JANGAN TERUS MELENTING ...SIKIT SIKIT REPOT POLIS.....KESIHAN DEKAT POLIS ...BANYAK KERJO DAK POLIS YO...OVERBURDEN WITH THEIR WORKS...SAMPEI ADO YG JADI JANDA JUAK.HAL REPOT TUK KAMEK RASA ADA KEBENARAN YG AMAT NYATA..JADI SETIAUSAHA SULIT...PEGAWAI KHAS..BRO KHAS SAFRI ..JAWAB JGN SIK JAWAB ...SAMPEI PAGI..JAWAB JAK ...KELAK MUN DI JAWAB...RAKYAT Jawab dengan Undi Pembangkang.....jawab cik adik jawab ?

  ReplyDelete
 28. MP Btg Lupar sering menggunakan orang paloi dan orang Bekas Mbangkang termasuk sang Belukuk al sombong anak ngok. CUBALAH CARI ORANG YANG ADA OTAK SERTA PANDEI MOLAH KERJO DI KAWASAN MACAM DATUK FADILLAH.Senang hidup bah dan iboh nak kedekut gilak menjelang PRU.BAHAGI JUAK MRP DGN ADUN ADUN DI BTG MARO ,LINGGO & SEBUYAU.TUK MRP DAN PROJEK DI BERI DGN DATU LIM HUP CHOON DAN AH BOON AJAK.SIK NYA KESIAN LALU DENGAN YB JALI & SIMOI ...TERKAPAI TERKASAK KERIN NAK NULONG MP TETAPI TAK DAPAT KERANA PERUNTUKKAN MP DI NGAP SORANG
  .TERINGAT AKU APA DI PADAH YB TAN SRI ADENAN "INI PERUNTUKKAN AKU 1 JUTA....KITAK DUA NARODEN DAN WAN WAHAB BAGI DUA-500 SEORANG "..NYAMAN ADUN KERJO MUN ADA MP MACAM YB TAN SRI ADENAN ....WE PRAY FOR HIS SPEEDY RECOVERY...AMINN.Tuk jak cerito kamek sbg Nasihat utk kito semo.

  ReplyDelete
 29. Wahai ...Balo PR atau BN atau Pusat KHIDMAT WAKIL RAKYAT BATANG LUPAR DI BIMMERS TAMAN SEJOLI....KENAPA SENYAP SAJA BILA INTELEK;KAKI SMART LEGS DAN SIDAK PALAK GELIGO MENGELUARKAN HUJJAH BERASASKAN FAKTA ?JAWABLAH BRO SAFRI,OSMAN SAAT,SAIFUDDIN;SETIAUSAHA SULIT TIMB MENTERI DAN JUGA DATUK HJH ROHANI KARIM...SUPAYA KEBENARAN DAPAT DI TEGAKKAN.DALAM AKHBAR TRIBUNE BUKAN MAIN HENTAM TKU HERDWARD - BUKAN DI CWG PBB BUYO KONON ! TETAPI MEREKA PENGUNDI BATANG LUPAR ???SATU UNDI PUN DI KIRA POK...HARUS DI INGAT KOMUNITI TKU DAN WAN ADA DAULAT DI SEBUYAU DAN MEREKA ADA SUARA KERAMAT...SUARA RAKYAT....JAWABLAH JAWAB APA YG MASIH TAK TERJAWAB.BAGUS BUAT KENYATAAN AKHBAR ATAU POLIS REPOT MENGENAI APA APA...10 Akujanji PBB pun BAGUS agik !!!!

  ReplyDelete
 30. PAKATAN HARAPAN RAKYAT SUDAH MENGESAHKAN BAHAWA ABG ZUL ABG ENGKEH AKAN BERTANDING DI BATANG LUPAR.MEMANDANGKAN DTK ROHANI KARIM MASIH KUAT SOKONGAN SERTA SAMBUTANNYA DI KAWASAN TERUTAMA DI SEBUYAU ;SUDAH PASTI PERLAWANAN KALI INI AMAT MENARIK.JUGA DENGAN MELANTIK YB JULAIHI SEBAGAI PENGARAH PILIHANRAYA P201,DAPATKAH KERUSI PARLIMEN BTG LUPAR DI KEKALKAN KERANA DATUK BOL BERKEMUNGKINAN AKAN BERTANDING ATAS TIKET BEBAS.MENGIKUT DATO HJ ULIS;BATANG LUPAR PASTI JATUH KE TANGAN PAKATAN HARAPAN RAKYAT.

  ReplyDelete
 31. Inilah Ramalan Bomoh Pulau Lakei yang di perolehi dari seorang Rakan Parti SUPP mengenai Keputusan PRU 13--DAP -7 KERUSI,PKR-4 KERUSI,SWP -3 KERUSI & PAS-2 KERUSI.Jadi kesimpulannya PHR menang 16 daripada 31.Ramalan ini akan memberi Impak kepada PRU 13 sebenar nanti dan Adam Ahid ,Pesuruhjaya PAS yakin ianya PASTI Berlaku..Ini bermakna PBB akan KALAH di Btg Lupar,Mambong,Kota Samarahan dan Sibuti..

  ReplyDelete
  Replies
  1. KALAU PERKARA INI BERLAKU,SUDAH PASTILAH DUA KERUSI PARLIMEN WANITA PBB AKAN MENEMPA BENCANA DAN 2 TIMBALAN MENTERI PUSAT AKAN BAKAL KECUNDANG DALAM PBB
   .NOTHING IS IMPOSSIBLE IN POLITICS .CHEERS.

   Delete
 32. Jadi sahlah BARISAN NASIONAL YG KANTOI KERANA MASIH DI TAKUK LAMA.PAKATAN HARAPAN RAKYAT MEMENUHI HARAPAN RAKYAT ;LEBIH LEBIH LAGI AKAN MEYAKINI BAHAWA MEREKA MAMPU MEMENANGI 16 KERUSI PARLIMEN.MENANGISLAH BN TAPI SIK HAL DI Sarawak BN masih dapat memerintah Kerajan Negeri.

  ReplyDelete