Pages

Followers

Thursday, February 21, 2013

HANGAT!!! 3 CALON PEMBANGKANG 'MAIN BELAKANG'

Tiga orang pemimpin tertinggi dalam sebuah parti pakatan pembangkang Sarawak yang amat yakin akan dilantik sbg calon bagi PRU13 nampaknya sudah melakukan "liwat" terhadap partinya. 

Menurut laporan yang diterima "ketiga-tiga burung sudah makan di tangan" . Mereka dilaporkan sudah mengadakan empat pertemuan setakat ini dengan  seorang  ahli perniagaan terkenal yang bergelar Tan Sri di "Ladang" satu tempat private di pinggir bandar raya kuching semenjak akhir tahun lalu.

Pertemuan dibuat bagi merundingkan tentang "new era" dan  "jaminan masa depan".

Menurut laporan risikan yang diperolehi, setiap orang daripada mereka dikatakan berjanji akan menyertai parti X jika menang dan 'berusaha' menguruskan 'rakan calon' yang lain untuk turut serta. Di samping itu mereka bertiga juga akan berusaha memastikan  kekalahan calon partinya dan rakan pakatan yang lain di beberapa kawasan. 

Mengapa? Sudah tentu seribu kali lebih lumayan daripada apa yang mereka dapat dari partinya selama ini. Tak lama lagi pasti ada yang tukar kereta baru, bro...hehehe.

OK guys! Ready... Light, camera, ACTIO0000000N! 31 comments:

 1. uuuuuuuu Konfirmed Tan Sri Khalid Ibrahim ,MB SELANGOR DAH MENYOKONG ABG ZUL SEBAGAI CALUN PKR BATANG LUPAR UNTUK MENGIKIS BULU BETIS HJH ROHANI MJ ARI MANGGANG SEBAGAI CALUN BN PBB.Sambutan kepada PR di BATANG LUPAR AMAT BAGUS KERANA ISU HANGAT PROJEK BUND DID BERNILAI 22JUTA yang di tawar secara terus kepada Kroni MJ telah memusnahkan HARTA RAKYAT BUYO ,BANGAN dan BELU.ISU PROJEK RUMAH NELAYAN BTG LUPAR pun sama ..di BERI DGN DATU AHCOON YANG UNTUNG BESAR .LAWAN TETAP LAWAN -PERABANGAN lawan MAK ANDO .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kito Penyokong Abg Zul bersamo samo RAKYAT MENEBANG MJ dan insyallah Datuk B bersama kito secara sik LANGSUNG.Pasti Tan Sri J ari BETONG penin palak kali tuk kerana PBB BERPECAH NYOKONG PR dan BN.YB ALI BIJU sudah pasti ngencang Jabu dan MAWAN dan MEMBERI SOKONGAN JITU KEPADA ABG ZUL.SARATOK UDAH LAM TANGAN PKR ,BTG LUPAR -INSYALLAH !!!!!YB BARU DARI PR akan jadi MP BATANG LUPAR.UUUUUUUUU

   Delete
  2. Kito Penyokong Abg Zul bersamo samo RAKYAT MENEBANG MJ dan insyallah Datuk B bersama kito secara sik LANGSUNG.Pasti Tan Sri J ari BETONG penin palak kali tuk kerana PBB BERPECAH NYOKONG PR dan BN.YB ALI BIJU sudah pasti ngencang Jabu dan MAWAN dan MEMBERI SOKONGAN JITU KEPADA ABG ZUL.SARATOK UDAH LAM TANGAN PKR ,BTG LUPAR -INSYALLAH !!!!!YB BARU DARI PR akan jadi MP BATANG LUPAR.UUUUUUUUU

   Delete
  3. Kito Penyokong Abg Zul bersamo samo RAKYAT MENEBANG MJ dan insyallah Datuk B bersama kito secara sik LANGSUNG.Pasti Tan Sri J ari BETONG penin palak kali tuk kerana PBB BERPECAH NYOKONG PR dan BN.YB ALI BIJU sudah pasti ngencang Jabu dan MAWAN dan MEMBERI SOKONGAN JITU KEPADA ABG ZUL.SARATOK UDAH LAM TANGAN PKR ,BTG LUPAR -INSYALLAH !!!!!YB BARU DARI PR akan jadi MP BATANG LUPAR.UUUUUUUUU

   Delete
  4. Amat betul ko Bala aku tuk ,3 kawasan BN bumiputera akan laboh ke PKR -Saratok ,Baram enggau Batang Lapar. LAWAN TETAP LAWAN .

   Delete
  5. TUK LAH TULAH CALUN CALUN SIK BETUL DI ENGKAH BN ,DAH KALAH MACAM DUN KRIAN ,BA KELALAN DAN PELAGUS -KELUAR BIJI PELIR PUN SIK GUNO .BERKIKIS BULU BETIS KITO NUKAR CALUN BN YG SIK WINNABLE !!!SIK HAL BN KALAH ,BRIM 3 AKAN DI BERI JUAK KEPADA PENYOKONG PEMBANGKANG .

   Delete
  6. PUTRA JAYA KITO EMPUN KALI TUK ..HIDUP PKR .LAWAN TETAP LAWAN .

   Delete
  7. ANON 508. APALAH NAK DIBANGGA DGN MB SELANGOR TU. DLM PKR PUSAT PUN NAMANYA DAH TAK LAKU. MALAH GANG AZMIN SEDANG BERUSAHA NAK TENDANG DIA. TERLALU BNYK MASALAH YG DIA BAWA UTK PKR.RIBUAN RAKYAT SELANGOR DAH SAMAN DIA DI MAHKAMAH.

   BOHONG TETAP BOHONG.

   Delete
 2. Kamek doa ABG ZUL MENANG DI BATANG LUPAR -ADO JUAK DAK PERABANGAN JADI MP KOH !!!

  ReplyDelete
 3. PAKATAN YAKIN MENANG 12 KERUSI PARLIMEN DI SARAWAK -INSYALLAH .PUTRA JAYA MILIK PEMBANGKANG DAN DATUK PATINGGI NAJIB JADI KETUA PEMBANGKANG .UUUUUUUUU APO NAK DI KATO -SALAH CALUN POK !!!!CALUN BN DAH EXPIRED -MAK ANDO ADO ,KUDO BURUT ADO ,BOYAK MBAGO ADO ...NI GAYO !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. TUK LAH TULAH ,SIK NDENGAR KATO .MUN CALUN SIK DI SUKO RAKYAT BERENTI JAK SIO .TUKAR HABIS CERITO DAN ESOK MASIH ADO.LAWAN TETAP LAWAN .

   Delete
  2. Ada beza calon sik disuka rakyat dengan calon sik disuka pencacai pembangkang. Sik di suka pembangkang sik semestinya sik disuka rakyat. Dalam demokrasi, majoriti berkuasa drp minoriti. bukan sebaliknya. Ado faham?

   Delete
 4. Mun cam tuk Habislah Batang Lupar -TUKAR JAK MAK ANDO .ORANG PBB BUYO ,LINNGO dan BETING MARO dah LEJUK ngan PERANGAI BUROK NYO -NAK NGANOK URANG JAK KERJO NYO.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tok lah sikap jijik penyokong pembangkang. Lekaknya merik salam terus nganok urang. Apalah salah seorang janda? Dihina mcm ya. Yg penting nya can deliver.

   Delete
  2. Di selangor, janji nak merik elaun dgn ibu tunggal (janda dan balu) sampei kinek tok sik merik. Nang uggak pebulak. Kinek tok sidak ya dah nuntut janji di mahkamah. Cerik rasa. Pebulak tetap pebulak.

   Delete
 5. bro, hairan kenak sidak Zul engkeh ajak gago gilak dlm blog u? Nampaknya ada orang terasa pedas pok.

  ReplyDelete
 6. Dalam alam maya nang hebat sidak PKR tok sebab cakap main sedap mulut... mcm berjanji tapi mungkir janji... setakat berapa org jak nyokong lalu menang PKR di Parlimen Batang Lupar nang hebat sidak PKR tok... tunggu election lok pok... selama tok lepas menang PRN Sarawak ne ada sidak wakil rakyat pembangkang tok molah keja tauknya komplain dlm surat khabar madah hero.. bila suruh bantu rakyat kelak mcm2 helah.. aku sik maok Sarawak jadi macam selangor 'negeri Sampah sarap'

  ReplyDelete
 7. penyokong pembangkang kebanyakannya mengidap penyakit apa yg dikatakan dalam psychology sebagai delusions. Mereka terbuai oleh janji manis Anwar sehingga melihat dunia seperti yg mereka harapkan.bukan realiti.

  ReplyDelete
 8. Yang aku heran, kenak ADA URANG terasa gilak dgn cerita tok?

  ReplyDelete
 9. Hahahah...pembetulan..hanya seorang saja pembangkang yang meroyan dalam tok tapi sengaja molah kedak rami..sidak three stooges dak? Kekeke!!!

  ReplyDelete
 10. Aku fikir dari nyuruh abg zul engkeh bagus agik nyuruh abg kerdee (PAS) bertanding di Btg Lupar. Lebih qualiti dlm segala hal.mun cam tok rupo, sik ku ngundi tahun tok.

  "PAS BETING MARO SELAMANYA"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ni po ngan. Mun abg kerdee betanding di Btg lupar. Sik ada chance lah zul nak bertanding. Ne ado tempat agik.

   Delete
 11. Pembangkang tido sekatil dan sbantal tapi mimpi lain2... mcm ne nak tadbir Batang Lupar.. bagus suruh boyak jak makan sidak pembangkang tok sebab pembulak banyak gilak

  ReplyDelete
 12. eh halo... Batang Lupar masih perlukan Rohani Karim la pok! PKR nang sikda harapan sia.....

  ReplyDelete
 13. zulkipli engkeh.....kenal sangat dari zaman sekolah...walaupun nya bukan YB..Tan Sri..dAtuk...tapi ekk nya...yaa rabbii,... alah setakay gagal tingkatan 5...kahwenn darurat masa tingkatan 3...sik ku betah ak nyukung...Eksen bebenar,,bedau gik jadi YB

  ReplyDelete
 14. APOLAH NAK NGANOK ABG ZUL ,NYA OK DAN ORANG YANG BERBUDI BAHASA.ROHANI LEBIH TEROK KERANA HABIS ORANG DI ANOK NYA -CM ,TENGAH ,BOL ,ASFIA ,ALI ,ADENAN ,MBOK MORDIAH ,ABG RAUF ,JULAI ,SIMOI ,AWG JEMUDDIN ,TIMAH ,....SIK LARAT KU NAK NYEBUT KOH. MAK JANDO TETAP JANDO ....NAK DALAM KAIN NYA EMPUN PUN DI ANOKNYA. IBOH AGI BERANOK KELAK DI SUMPAH JADI PULO KELENTIT DI RAMBUNGAN KELAK .

  ReplyDelete
 15. Abg Zul sik main belakang Mak Jando MP...all depan ajak..Lawan tetap Lawan.Peluang PKR menang CERAH KERANA PKR PANDEI PUTARBELIT .BRIM..SARAAAN NELAYAN ADALAH USAHA PEMBANGKANG.PBB DI BTG LUPAR AKAN NYOKONG ABG ZUL KERANA ROHANI BULAK =10 akujanji d Bulaki...MJ bulak dgn Pbb.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pergi sekolah dulu. Belajar tinggi2. Balik nanti baru komen. Entah apa-apa. Orang berpolitik kau nak berpolitik. Yang janda tu satu hari nanti mungkin emak kau, kakak atau adik kau, isteri kau atau anak-anak kau pun boleh jadi janda. Takdir kita tak tahu. Jadi jangan hina janda.

   Delete
 16. Kito nganok jando yg sik njago mulut ..atas di bah...juga jando yg udalah JANDO TAPI SIK SEDAR DIRI;SOMBONG ,BERKARAOKE SIANG MALAM...SIK TAUK WAKTU...SIK SEMUO JANDO SIK BAGUS ...YG BAGUS..BERAGAMA...BERAKHLAK MULIA JGNLAH EMOSIONAL.

  ReplyDelete
 17. Nasiblah sik ado Jando dalam PR...yang banyak jando dalam BN.Jando jadi Jando kerana banyak lawan Laki...Laki di polah macam Hamba Seks...Janda oh Janda...Teringat lagu Janda Ku ...Asal jangan Simpan Janda...sorry i tak main Janda..PR...Pakatan Rakyat Berjiwa Rakyat dan sayang rakyat Termasuk Janda Rakyat

  ReplyDelete
 18. Yang peliknya setakat ini setelah diamati bn berperang dgn janda. Bn seolah olah bukan berperang dgn pr. Pr hanya menangguk di air keruh. Atas kelemahan janda maka kelebihan buat pr. Apakah batang lupar tidak selamat lagi buat bn. Saya boleh simpulkan memang jawapannya ya. Ini pengamatan saya berdasarkan situasi perperangan di antara bn dgn janda. Diibaratkan bn bertumbuk dgn janda, janda atau bn rebah pr terus bantai dan kaut kemenangan. Apalah yg susah sangat, bn masih kuat tp masalah dalaman yg mengheret batang lupar ke lembah kekalahan. Bimbang perkara yg sama berlaku di selangor turut berulang di batang lupar. Demi kekuatan parti bn usahlah diteruskan perbalahan. buat Janda yang budiman, kalau rakyat dah tak suka adalah lebih baik undur secara terhormat. Individu individu yg menunggu jadi calon tak payahlah kuat sangat melobi akhirnya nanti kecewa. Jadi wakil rakyat adalah ketentuan tuhan. Itu rezeki dan amanah. Menebang org lain tak berkat. Akhirnya nanti diri sendiri yg ketulahan ditebang org lain. Nanti takut pada bayang sendiri. Lihatlah dalam election state yg lepas. Bol ditebang. Simoi ditebang tp tuhan masih beri peluang. Julai turut sama merasai perit penebangan tp tuhan masih memberi amanah pada beliau. Kini lihatlah tulahnya penebangan terhadap org lain akhirnya diri sendiri menjadi mangsa perbuatan sendiri. Setiap perbuatan ada balasannya. Tak dapat disembunyikan niat jahat penebangan itu. Pasti kejahatan akan ternampak jua. Akhirnya diri sendiri yg menerima tulah dari perbuatan lalu. Jadi kesimpulannya jgn amalkan ilmu menebang. Amal cara politik jujur dan ikhlas. Org kata politik kotor tp sebenarnya org politik yg mengotorkannya dgn kerakusan. Pengajarannya kalau dah pernah menebang org lain terimalah pembalasannya. Jgn menganiaya. Jgn salah org lain kalau perbuatan lalu memakan diri. Insaflah. Wahai org yg menebang inilah pengajaran yg diterima. Jgn angkuh. Bongkak. Berperang dgn rakyat tdk ada faedahnya melainkan kekalahan yg bakal diterima. Ini cuma pengamatan saya kalau tak setuju tak perlu ikut. Selamat maju jaya. Salam 1 malaysia.

  ReplyDelete