Pages

Followers

Wednesday, December 26, 2012

MALAYSIA LAKSANA HUDUD 2013?

KOTA BAHARU - Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata parti itu tetap akan melaksanakan hukum hudud walaupun ada tentangan daripada pihak lain termasuk anggota pakatan pembangkang iaitu DAP.

Nik Aziz, yang juga Menteri Besar Kelantan berkata semua pihak telah mengetahui hasrat PAS berhubung pelaksanaan hukum hudud terutama di negeri ini. Beliau berkata tiada sebab PAS tidak melakukan sesuatu yang dianggap untuk kepentingan agama walaupun ada pihak yang tidak bersetuju.

Nik Aziz berkata jika hukum gantung boleh diterima semua pihak, maka tidak ada sebab hukum hudud tidak boleh diterima.

"Rasanya saya tak perlu sebut kali kedua, kerana ia (cadangan itu) sudah lama dah, semua orang tahu," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat exco kerajaan negeri di sini, hari ini - 26 Julai 2012. Rujuk juga kenyataan rasmi PAS di SINI.

Berdasarkan kenyataan tegas tersebut  kemungkinan besar ia akan dilaksanakan tahun depan apabila Pakatan pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan daripada BN selepas PRU 13. 

Justeru, untuk orang-orang Sarawak yang tak tahu apa itu hukum hudud biarlah aku tolong PAS jelaskan secara mudah.Untuk wanita yang mendakwa dirogol tetapi gagal membawa
empat orang saksi (Qazaf)
Untuk yang membunuh


Untuk yang mencuri dan merompak
Untuk wanita yang berzina

Dan, ini pula jawapan untuk wanita mangsa rogol yang suka berpakaian seksi:

Jadi, sama-samalah kita undi mana-mana calon Pakatan dalam PRU13 nanti untuk melihat impian Nik Ajis menjadi kenyataan.

Hudud manah ka nuan!!! Hudud manah ka nuan!!!


4 comments:

 1. Replies
  1. Hudud adalah hukum dalam Quran, kalau tuan org Islam memang huduh sgt mempermainkan hukum Quran.

   Delete
  2. Hudud Islam itu baik. Hudud pas itu huduh. Contoh:Ajis dan Kit Siang bersubahat mencuri. Ajis dihukum potong tangan dan kit siang pula dihukum penjara. Jijah dirogol Karpal. Tapi jijah perlu bawa 4 saksi. jijah gagal. Jijah pula kena hukum.Hudud Pas buat Islam nampak huduh.Faham?

   Delete