Pages

Followers

Friday, April 5, 2013

WANITA PKR GERSANG

sekadar hiasan
Satu ketika dulu, wanita PAS jangankan nak menjadi calon pilihan raya, nak menjadi qariah dalam tilawah al quran pun diharamkan atas alasan suara mereka adalah aurat. Tapi, oleh kerana ajaran dalam kitab PAS dah berubah maka PRU13 ini nanti, parti tersebut menamakan seorang artis iaitu Aisyah sebagai calonnya di kerusi parlimen Jempol.


Aisyah memang layak, bukan saja kerana dia mempunyai ijazah dalam political science tetapi  juga lebih popular sebagai artis antarabangsa, berbanding Abby Abadi yang hanya lulus setakat SPM dan artis tempatan yang suam-suam kuku dan hanya popular dari segi keceluparan mulutnya.


Apa-apa pun tahniah Aisyah! Tahniah PAS! Jelas PAS menghargai wanita lebih-lebih lagi bekas artis (lebih daripada 'muslimah-muslimah' yang telah lama berjuang). Tidak seperti PKR Sarawak, yang terus tidak memberi muka langsung kepada Ketua Wanita nya Nurhanim Mohsen dan Ketua Wanita Sibuti, Zulhaidah Suboh.

Meski pun kedua-duanya telah membuktikan kehangatan nafsu politiknya yang membuak-buak selama ini namun mereka terus dibiarkan 'kegersangan' oleh Anwar dan Baru Bian dalam PRU13 ini.


Nurhanim: Belum cukup glamour di mata PKR
Kesiaaaaannnn...


No comments:

Post a Comment