Pages

Followers

Tuesday, April 16, 2013

DAP SARAWAK DESAK LIM KIT SIANG BERSARA

Apabila setiausaha DAP Sarawak, Chong Chien Jen sibuk ke hulu ke hilir meminta Ketua Menteri, Pehin Seri Abdul Taib meletak jawatan dan berundur dari politik, beliau sebenarnya menyindir Lim Kit Siang. Pukul anak sindir menantu.

Dalam Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Taib merupakan Presiden ke ketiga, selepas Tun Jugah dan Tun Rahman. Manakala Kit Siang pula mula melibatkan diri dalam DAP pada 1966 sebagai National Organising Secretary sebelum menjadi Setiausaha Agung, Pengerusi dan Penasihat. Dan tidak mustahil beberapa tahun lagi mungkin menjadi Super Penasihat atau penasihat Seumur hidup  atau sultan DAP atau...apa-apa gelaran yang dia mahu. Tiada yang mustahil dalam DAP.

Selain daripada itu, Kit Siang juga telah menjadikan DAP sebagai syarikat anak-beranak dengan melantik Guang Eng sebagai Setiausaha Agung dan meletakkan menantunya Betty Chew sebagai ADUN - Satu percaturan yang tidak memungkinkan orang seperti Chong Chien Jen mempunyai prospek besar dalam DAP peringkat national.

Maka, atas alasan tersebut Chong Chien Jen terpaksa menyalak Taib dengan harapan salakannya didengari oleh Kit Siang.

Dalam pada itu, apa rasionalnya seekor anjing liar yang kurap untuk menyalak dan menceroboh masuk rumah orang? Pengunduran Taib adalah urusan PBB dan BN. Dalam PRDUN lalu Taib menerima 76 % undi di Balingian dan BN pula secara keseluruhannya menerima sokongan daripada hampir 60 % pengundi di negeri ini. Sedangkan DAP pula hanya 19 %. Ini merupakan satu indikasi bahawa rakyat Sarawak khasnya ahli BN dan PBB masih mahukan Taib kekal sebagai peneraju kepimpinan di negeri ini.

....sampai mati!!!!!

Haiyaaa! Selupa itu  anjing maaa...kencing sana, kencing sini, kemudian tinggal begitu saja.
Mula kencing di Bandar Melaka, kemudian di Kota Melaka, kemudian di Petaling Jaya, kemudian kencing balik di Kota Melaka, kemudian kencing di Tanjong dan Ipoh Timur. Sekarang mahu kencing di Gelang Patah.

Keep barking, dog!

No comments:

Post a Comment