Pages

Followers

Sunday, April 28, 2013

CALON PKR PETRA JAYA NAK JADI POLIS TRAFIK

Bagus! Tak ramai yang ada niat seperti itu. Kerana  ramai yang lain berangan nak jadi menteri. Tahniah  Ahmad Nazib Johari! Kau jangan ikut bang Nuar yang sampai meroyan nak jadi Perdana Menteri.

Setidak-tidaknya Nazib lebih prihatin! Dia nak tolong selesaikan kesesakan jalanraya di Petra Jaya. Sesak sebab hampir semua rumah dah ada sekurang-kurangnya sebijik kereta. Benar katanya ini semua salah Kerajaan BN yang meningkatkan taraf hidup dan pendapatan rakyat di Petra Jaya.

Sebenarnya,  dulu aku pun nak jadi polis trafik. Tapi atuk aku yang juga bekas polis trafik pesan macam-macam. Atuk aku cakap kalau nak jadi polis trafik kena jujur. Jangan sekali-kali berbohong. Jangan suka menipu....termasuk menipu isteri.

Atuk juga cakap nak jadi polis trafik kena patuhi undang-undang. Bukan memanipulasinya. Sebagai contoh, atuk kata kalau nak kawin dua, jangan kawin lari.

Atuk juga pesan, jangan sesekali jadi polis trafik jika tidak dapat bersikap adil.  Aku tanya, "macam mana tuk?". Atuk hanya senyum sambil berkata "macam atuk layan..." sambil jarinya menunjuk dua orang nenek ku di dapur yang sedang asyik bercerita tentang jamu rapat.

Cerita selanjutnya di SINI.

Mat Nazib di hari penamaan calon PRDUN di Kuching


Mat Nazib di KL

KEADILAN BERMULA DARI RUMAH

2 comments:

 1. Kurang setuju dgn cara sdr menulis tentang peribadi calon."Character assasination" utk berkempen di Petra Jaya khasnya tidak banyak membantu calon BN.Tak payah kita ikut cara Pakatan yg gemar menabur kebencian.

  Banyak bahan kempen positif sudah cukup utk memenangkan calon BN.Pembangunan di Petra Jaya yg dialami sekarang sudah cukup menyakinkan rakyat bahawa mengundi BN membawa kpd pembangunan seterusnya.

  Maaflah sdr jika komen ini tidak meriangkan hari sdr.
  I respect your opinion.

  ReplyDelete
 2. he reaps what he sow. Tit for tat. Tat for tit.

  ReplyDelete